Voorstellingen

De Eik was hier - Tryater i.s.m. Het Houten Huis en Peergroup Een muzikale safari op het schoolplein

We zien het niet altijd, maar de natuur is overal om ons heen. Denk maar eens aan de houten potloden in je klas, kriebelbeestjes onder het plein en de oude eikenboom bij school. Heb je hem wel eens goed bekeken?  

Eik staat daar al meer dan honderd jaar. Altijd op dezelfde plek. Met zijn wortels stevig in de grond. Hem kan niets gebeuren, zou je denken. Toch is zijn vriend Kraai bezorgd. Mensen zeggen dat Eik ziek is. Dat hij daarom weg moet. Kraai wil Eik redden van de ondergang, maar kan dat niet alleen. Hij heeft hulp nodig, veel hulp.  

De Eik was hier is een kleine filosofieles over onze verbondenheid met de allesomvattende natuur. In deze muzikale theatervoorstelling gaan leerlingen op ontdekkingsreis op de vierkante meter. Met de klas en het schoolplein als decor maken zij kennis met de schoonheid én kwetsbaarheid van hun omgeving. Inspiratiebron voor De Eik was hier is het populaire gelijknamige boek van Bibi Dumon Tak.  

In samenwerking met Het Houten Huis en Peergroup. 

Credits 
idee/concept: Aukje Schaafsma | tekst: Wessel de Vries | regie: Aukje Schaafsma | spel: o.a. Gerwin de Vries 

Plaats op mijn verlanglijst Toegevoegd aan verlanglijst

informatie

 • ma 3 april t/m vrij 26 mei 2023
 • Groep 3-4, Groep 5-6
 • Op school
 • Theater

Meertalig - 60 minuten 

WE DOEN HET SAMEN

Nadrukkelijk zoeken we samenwerking met vakdocenten en collega-instellingen uit Smallingerland en Noord-Nederland. Zo worden de muziek-, dans- en theaterlessen gegeven door gedreven docenten uit de regio en trekken we graag op met professionele gezelschappen uit het noorden. Daarnaast is het mogelijk om via dit educatieprogramma projecten af te nemen bij collega-instellingen in Drachten, zoals Poppodium Iduna en Museum Dr8888. Samen met deze cultuur- en educatiespecialisten maken en presenteren wij zo een kwalitatief en flexibel aanbod voor de scholen en bouwen we aan structureel cultuuronderwijs voor ieder niveau. Het cultuureducatieprogramma is mede tot stand gekomen door samenwerking met o.a.: Poppodium Iduna, Stichting Aerosol, Elzer Educatie, Meeuw jonge theatermakers, Dance Company 058, Het Houten Huis, Duda Paiva Company, Maas theater en Dans, Hatogkroller, Muziek Compleet, De Kleine Regenboog, Muziekopleiding Opmaat, De Verkadefabriek, Museum Dr8888, Drumschool Drachten, Johannes Reijenga, Pianoles Petra Braaksma, Laura van Hal, Het Ministerie van Onverichter Zake, Keunstwurk, One Day Artist, ID Theatre Company, en vele anderen.

Educatieprogramma Museum Dr8888

Het eductieprogramma van Museum Dr8888 is ook voor schooljaar 2021-2022 te boeken in samenwerking met De Lawei. Neem contact op via educatie@lawei.nl
 

Bekijk hier het hele programma

 

Kultuuredukaasje mei kwaliteit

KEK – oftewel Kultuur Edukaasje mei Kwaliteit - is een regeling die kwaliteit van cultuuronderwijs vergroot en zorgt dat het wordt geborgd in het curriculum van de school. Vanaf kalenderjaar 2019 kunnen basisscholen in Fryslân bij KEK2 een aanvraag doen voor een KEK-impuls.  Deze financiële impuls is bedoeld voor een creatief partnerschap tussen een school of scholen en een vakdocent of kunstenaar. Centraal in het traject staat een onderzoeksvraag. Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met De Lawei.

CONTACT

Méér muziek in de klas lokaal Fryslân

Op 20 september 2018 is het Meer Muziek in de Klas Lokaal Fryslân convenant getekend door het onderwijs, cultuuraanbieders,
amateurverenigingen, poppodia, gemeentes en de Provincie Fryslân. Al deze partijen hebben een handtekening gezet om samen het
muziekonderwijs in Fryslân duurzaam te verankeren. Leer meer via onderstaande knop.

MEER

 • Educatieprogramma Museum Dr8888

  Lees verder
 • KEK2 - Kultuuredukaasje mei kwaliteit

  Lees verder
 • Méér muziek in de klas lokaal Fryslân

  Lees verder

Dankzij DE WORKSHOPS VAN
DE LAWEI, Doe ik nu aan theater!

Lees mijn verhaal

Binnenkort
in de lawei...

Schouwburg De Lawei Laweiplein 1, 9203 KL Drachten - Postbus 31, 9200 AA Drachten - email

Bewaar al je favoriete activiteiten handig met dit verlanglijstje