Rondleidingen

Gek is zo gek nog niet – Museum Dr8888 Rondleiding en workshop bij de expo “Waanzinnig”

Gedurende 8 weken gaan we met leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en met studenten van het mbo onderzoek doen naar psychische aandoeningen en kunst. Dit kan heel klein zijn zoals nagelbijten of angst voor spinnen. We nemen ook een kijkje in het leven van de echte psychiatrische patiënt en komen er hopelijk snel achter dat gek zijn eigenlijk zo gek nog niet is. In de hele kunstgeschiedenis zien we dat kunstenaars vaak werden gezien als gekken, terwijl kunst juist voor rust en verwerking kan zorgen. Dus misschien moeten we dat maar eens uitproberen met bijvoorbeeld die angst voor spinnen.

Waanzinnig

Deze rondleiding en workshop horen bij de expositie Waanzinnig, die van 31 oktober 2020 t/m 28 februari 2021 te bezoeken is in Museum Dr8888.

Als psychiatrisch patiënt zie je soms dingen die er niet zijn of voel je dingen die er niet zijn. Kunstenaar Klaas Koopmans zag soms zoveel dingen die er niet waren dat hij af en toe hulp nodig had om de dingen weer te zien zoals ze waren. Maar is het eigenlijk erg om soms dingen te bedenken die er niet zijn? In het museum hangen de schilderijen van Klaas Koopmans. Hij maakte vooral schilderijen van mooie dieren, landschappen en van mensen die in een tehuis zaten.

Meer informatie over de expositie vind je hier.

Plaats op mijn verlanglijst Toegevoegd aan verlanglijst

informatie

 • 31 okt 2020 t/m 28 feb 2021
 • VMBO, HAVO, VWO, Niveau 2, Niveau 3, Niveau 4, Schakelklassen
 • Museum Dr8888
 • Beeldende kunst

WE DOEN HET SAMEN

Nadrukkelijk zoeken we samenwerking met vakdocenten en collega-instellingen uit Smallingerland en Noord-Nederland. Zo worden de muziek-, dans- en theaterlessen gegeven door gedreven docenten uit de regio en trekken we graag op met professionele gezelschappen uit het noorden. Daarnaast is het mogelijk om via dit educatieprogramma projecten af te nemen bij collega-instellingen in Drachten, zoals Poppodium Iduna en Museum Dr8888. Samen met deze cultuur- en educatiespecialisten maken en presenteren wij zo een kwalitatief en flexibel aanbod voor de scholen en bouwen we aan structureel cultuuronderwijs voor ieder niveau. Het cultuureducatieprogramma is mede tot stand gekomen door samenwerking met o.a.: Poppodium Iduna, Stichting Aerosol, Elzer Educatie, Meeuw jonge theatermakers, Dance Company 058, Het Houten Huis, Duda Paiva Company, Maas theater en Dans, Hatogkroller, Muziek Compleet, De Kleine Regenboog, Muziekopleiding Opmaat, De Verkadefabriek, Museum Dr8888, Drumschool Drachten, Johannes Reijenga, Pianoles Petra Braaksma, Laura van Hal, Het Ministerie van Onverichter Zake, Keunstwurk, One Day Artist, ID Theatre Company, en vele anderen.

Educatieprogramma Museum Dr8888

 

Musuem Dr8888 staat dit schooljaar in het teken van 100 jaar Bauhaus. Binnekort opent de nieuwe tentoonstelling en uiteraard is er een mooi educatieprogramma voor het onderwijs.


Dit programma is te boeken via De Lawei. Neem contact op met euducatie@lawei.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lisanne van der Hoek van Museum Dr8888 via l.vanderhoek@museumdrachten.nl

 

Kultuuredukaasje mei kwaliteit

KEK – oftewel Kultuur Edukaasje mei Kwaliteit - is een regeling die kwaliteit van cultuuronderwijs vergroot en zorgt dat het wordt geborgd in het curriculum van de school. Vanaf kalenderjaar 2019 kunnen basisscholen in Fryslân bij KEK2 een aanvraag doen voor een KEK-impuls.  Deze financiële impuls is bedoeld voor een creatief partnerschap tussen een school of scholen en een vakdocent of kunstenaar. Centraal in het traject staat een onderzoeksvraag. Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met De Lawei.

CONTACT

Méér muziek in de klas lokaal Fryslân

Op 20 september 2018 is het Meer Muziek in de Klas Lokaal Fryslân convenant getekend door het onderwijs, cultuuraanbieders,
amateurverenigingen, poppodia, gemeentes en de Provincie Fryslân. Al deze partijen hebben een handtekening gezet om samen het
muziekonderwijs in Fryslân duurzaam te verankeren. Leer meer via onderstaande knop.

MEER

 • Educatieprogramma Museum Dr8888

  Lees verder
 • KEK2 - Kultuuredukaasje mei kwaliteit

  Lees verder
 • Méér muziek in de klas lokaal Fryslân

  Lees verder

Dankzij DE WORKSHOPS VAN
DE LAWEI, Doe ik nu aan theater!

Lees mijn verhaal

Binnenkort
in de lawei...

Schouwburg De Lawei Laweiplein 1, 9203 KL Drachten - Postbus 31, 9200 AA Drachten - email

Bewaar al je favoriete activiteiten handig met dit verlanglijstje