Projecten

NNO speelt Gamemuziek Liveconcert i.c.m. workshops van gamecomposer Niels van der Leest

Ontdek de wereld van gamemuziek in twee lessen en een liveconcert! Gamecomposer Niels van der Leest vertelt alle ins en outs over hoe gamemuziek is ontstaan, hoe het werkt, en zet leerlingen zelf ook aan de slag.  

Onmisbaar 

Zonder muziek zouden de meest favoriete computer- en videospellen niet hetzelfde zijn, want voor de beleving is muziek net zo belangrijk als de visuele kwaliteit van games. Wat niet iedereen weet, is dat gamemuziek eeuwen aan klassieke- en symfonische muziek bevat. Waar vroeger elektronisch geprogrammeerde klanken uit de computer of console kwamen, zijn het nu strijkers en blazers die de boventoon voeren. Componisten leven zich uit in games en zijn bijna nooit beperkt tot het vertellen van een verhaal in enkele uren, wat bij filmmuziek wél het geval is. 

Over het concert  

Na het succes in 2017 komt het NNO in 2021 terug met een nieuw gamemuziekconcert! Op het programma staan tracks uit bekende games van vroeger en nu. Deze concertserie is een buitenkansje om deze muziek eens niet door de boxen, maar live in een concertzaal te horen. Te horen zijn tracks van gevestigde en avontuurlijke componisten, die de toegevoegde waarde van symfonisch werk en klassieke muziek erkenden en er succes mee boekten. 

Plaats op mijn verlanglijst Toegevoegd aan verlanglijst

informatie

 • workshops vanaf ma 6 sept (overdag) + concert vr 24 sept (avond)
 • VMBO, HAVO, VWO, MBO
 • De Lawei
 • Muziek

WE DOEN HET SAMEN

Nadrukkelijk zoeken we samenwerking met vakdocenten en collega-instellingen uit Smallingerland en Noord-Nederland. Zo worden de muziek-, dans- en theaterlessen gegeven door gedreven docenten uit de regio en trekken we graag op met professionele gezelschappen uit het noorden. Daarnaast is het mogelijk om via dit educatieprogramma projecten af te nemen bij collega-instellingen in Drachten, zoals Poppodium Iduna en Museum Dr8888. Samen met deze cultuur- en educatiespecialisten maken en presenteren wij zo een kwalitatief en flexibel aanbod voor de scholen en bouwen we aan structureel cultuuronderwijs voor ieder niveau. Het cultuureducatieprogramma is mede tot stand gekomen door samenwerking met o.a.: Poppodium Iduna, Stichting Aerosol, Elzer Educatie, Meeuw jonge theatermakers, Dance Company 058, Het Houten Huis, Duda Paiva Company, Maas theater en Dans, Hatogkroller, Muziek Compleet, De Kleine Regenboog, Muziekopleiding Opmaat, De Verkadefabriek, Museum Dr8888, Drumschool Drachten, Johannes Reijenga, Pianoles Petra Braaksma, Laura van Hal, Het Ministerie van Onverichter Zake, Keunstwurk, One Day Artist, ID Theatre Company, en vele anderen.

Educatieprogramma Museum Dr8888

Het eductieprogramma van Museum Dr8888 is ook voor schooljaar 2021-2022 te boeken in samenwerking met De Lawei. Neem contact op via educatie@lawei.nl
 

Bekijk hier het hele programma

 

Kultuuredukaasje mei kwaliteit

KEK – oftewel Kultuur Edukaasje mei Kwaliteit - is een regeling die kwaliteit van cultuuronderwijs vergroot en zorgt dat het wordt geborgd in het curriculum van de school. Vanaf kalenderjaar 2019 kunnen basisscholen in Fryslân bij KEK2 een aanvraag doen voor een KEK-impuls.  Deze financiële impuls is bedoeld voor een creatief partnerschap tussen een school of scholen en een vakdocent of kunstenaar. Centraal in het traject staat een onderzoeksvraag. Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met De Lawei.

CONTACT

Méér muziek in de klas lokaal Fryslân

Op 20 september 2018 is het Meer Muziek in de Klas Lokaal Fryslân convenant getekend door het onderwijs, cultuuraanbieders,
amateurverenigingen, poppodia, gemeentes en de Provincie Fryslân. Al deze partijen hebben een handtekening gezet om samen het
muziekonderwijs in Fryslân duurzaam te verankeren. Leer meer via onderstaande knop.

MEER

 • Educatieprogramma Museum Dr8888

  Lees verder
 • KEK2 - Kultuuredukaasje mei kwaliteit

  Lees verder
 • Méér muziek in de klas lokaal Fryslân

  Lees verder

Dankzij DE WORKSHOPS VAN
DE LAWEI, Doe ik nu aan theater!

Lees mijn verhaal

Binnenkort
in de lawei...

Schouwburg De Lawei Laweiplein 1, 9203 KL Drachten - Postbus 31, 9200 AA Drachten - email

Bewaar al je favoriete activiteiten handig met dit verlanglijstje