Audities familievoorstelling Piter Pan

We zijn op zoek naar amateurspelers met een goede zangstem, die niet bang zijn om te bewegen en houden van toneelspelen. Herken jij je hier in? Geef je dan op voor de audities van zaterdag 25, en bij veel aanmeldingen, zondag 26 mei. Geef je op voor 18 mei en wie weet sta jij in december te stralen op het toneel van de Lawei! De auditie bestaat uit meerdere onderdelen. Je zingt een zelfgekozen (Nederlandstalig) lied en er wordt gezamenlijk een dans ingestudeerd. Ook wordt er aandacht besteed aan spel. De auditie vindt plaats in de Lawei en staat o.l.v. regisseur Wilma Hoornstra en muzikaal leider Paul Passchier.

Voorbereiding
We verwachten van je dat je voor de auditie zelf een (liefst Nederlandstalig) lied voorbereidt. Je kunt hiervoor zelf een karaokeversie van je lied meenemen op je telefoon of mp3-speler, maar je mag ook jezelf begeleiden op piano (is aanwezig) of een eigen instrument. Wanneer je hulp nodig hebt bij de begeleiding, laat het dan weten.

Goed om te weten
Wanneer je mee wilt doen moet je met het volgende rekening houden: 
op zondag 8 september gaan we van start met de kennismaking. Daarna zal er vanaf zondag 29 september wekelijks gerepeteerd worden in de Lawei t/m 15 december. 
In de herfstvakantie zal er de hele week gerepeteerd worden en vanaf 16 december tot aan de première (vrijdag 20 december) zal er ook in de avonden gewerkt worden.

Speeldata van Piter Pan
Wanneer je mee wilt spelen in Piter Pan verwachten we van je dat je beschikbaar bent op alle volgende data:

do. 19 december: 19.00 - try-out 
vr. 20 december: 19.00 uur – première
za. 21 december: 19.00 uur – voorstelling
zo. 22 december: 14.00 uur - voorstelling
ma. 23 december: 19.00 uur – voorstelling
do. 26 december: 14.00 uur – voorstelling
vr. 27 december: 19.00 uur – voorstelling
za. 28 december: 14.00 en 19.00 uur – voorstelling
zo. 29 december: 14.00 uur - voorstelling

We gaan er vanuit dat je op de repetitiedagen en speeldata beschikbaar bent. Weet je nu al dat je één of meerdere dagen niet kan, laat dit dan in je aanmelding weten.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden tot uiterlijk vrijdag 17 mei.
Dit kun je doen door een e-mail (met een recente foto van jezelf) te sturen naar d.ijkema@lawei.nl
Vermeld bij je aanmelding wat je kunt en wat je al hebt gedaan op het artistieke vlak. Bijvoorbeeld of je al eerder geacteerd hebt, of dat je naast acteren/zingen ook een instrument kunt bespelen. 
En… misschien kun je wel op je hoofd staan, jongleren of een salto maken.. laat ons dat dan ook weten!

Hou 25 en 26 mei vrij in je agenda. Na 17 mei sturen we je een bericht wanneer we jou verwachten. Veel succes alvast met de voorbereiding. We kijken uit naar je komst!

WE DOEN HET SAMEN

Nadrukkelijk zoeken we samenwerking met vakdocenten en collega-instellingen uit Smallingerland en Noord-Nederland. Zo worden de muziek-, dans- en theaterlessen gegeven door gedreven docenten uit de regio en trekken we graag op met professionele gezelschappen uit het noorden. Daarnaast is het mogelijk om via dit educatieprogramma projecten af te nemen bij collega-instellingen in Drachten, zoals Poppodium Iduna en Museum Dr8888. Samen met deze cultuur- en educatiespecialisten maken en presenteren wij zo een kwalitatief en flexibel aanbod voor de scholen en bouwen we aan structureel cultuuronderwijs voor ieder niveau. Het cultuureducatieprogramma is mede tot stand gekomen door samenwerking met o.a.: Poppodium Iduna, Stichting Aerosol, Elzer Educatie, Meeuw jonge theatermakers, Dance Company 058, Het Houten Huis, Duda Paiva Company, Maas theater en Dans, Hatogkroller, Muziek Compleet, De Kleine Regenboog, Muziekopleiding Opmaat, De Verkadefabriek, Museum Dr8888, Drumschool Drachten, Johannes Reijenga, Pianoles Petra Braaksma, Laura van Hal, Het Ministerie van Onverichter Zake, Keunstwurk, One Day Artist, ID Theatre Company, en vele anderen.

Educatieprogramma Museum Dr8888

Het eductieprogramma van Museum Dr8888 is ook voor schooljaar 2021-2022 te boeken in samenwerking met De Lawei. Neem contact op via educatie@lawei.nl
 

Bekijk hier het hele programma

 

Kultuuredukaasje mei kwaliteit

KEK – oftewel Kultuur Edukaasje mei Kwaliteit - is een regeling die kwaliteit van cultuuronderwijs vergroot en zorgt dat het wordt geborgd in het curriculum van de school. Vanaf kalenderjaar 2019 kunnen basisscholen in Fryslân bij KEK2 een aanvraag doen voor een KEK-impuls.  Deze financiële impuls is bedoeld voor een creatief partnerschap tussen een school of scholen en een vakdocent of kunstenaar. Centraal in het traject staat een onderzoeksvraag. Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met De Lawei.

CONTACT

Méér muziek in de klas lokaal Fryslân

Op 20 september 2018 is het Meer Muziek in de Klas Lokaal Fryslân convenant getekend door het onderwijs, cultuuraanbieders,
amateurverenigingen, poppodia, gemeentes en de Provincie Fryslân. Al deze partijen hebben een handtekening gezet om samen het
muziekonderwijs in Fryslân duurzaam te verankeren. Leer meer via onderstaande knop.

MEER

  • Educatieprogramma Museum Dr8888

    Lees verder
  • KEK2 - Kultuuredukaasje mei kwaliteit

    Lees verder
  • Méér muziek in de klas lokaal Fryslân

    Lees verder

Dankzij DE WORKSHOPS VAN
DE LAWEI, Doe ik nu aan theater!

Lees mijn verhaal

Binnenkort
in de lawei...

Schouwburg De Lawei Laweiplein 1, 9203 KL Drachten - Postbus 31, 9200 AA Drachten - email