
En we gaan nog niet naar huis Het Laagland
Ontwapenende voorstelling over als huis geen thuis is, vol muziek, dans en special effects.
Het is bonte avond op het schoolkamp, de knallende afsluiter van een week vol vermaak en weinig slaap. Terwijl bijna iedereen zich klaarmaakt voor alle optredens en lekkers, blijft een aantal kinderen achter op de slaapzaal: ‘Een beetje misselijk’, ‘Buikpijn’, ‘Misschien koorts’… Gaandeweg ontdekken ze van elkaar dat niemand echt ziek is, maar dat geen van hen morgen weer terug naar huis wil. En daar heeft elk kind een eigen goeie reden voor. Vanuit hun stapelbedden delen ze hun verhalen, zorgen en angsten. Eerst verlegen en onwennig, dan steeds stelliger: zo kan het niet langer! Leef, huiver, huil en lach mee met deze ontwapenende voorstelling vol muziek, dans en special effects, over de herkenbare worstelingen van kinderen van nu.
Deze voorstelling sluit aan op de volgende SLO-leerlijnen:
-
Muziek: Kinderen leren luisteren naar muziek, begrijpen hoe muziek emoties kan overbrengen en hoe het een verhaal kan versterken.
-
Dans: De dansaspecten van de voorstelling helpen kinderen om hun lichaam te gebruiken als expressief instrument. Ze leren over ritme, coördinatie en hoe dans kan bijdragen aan het vertellen van een verhaal.
-
Drama: kinderen leren over acteren, het uitdrukken van emoties en het vertellen van verhalen door middel van toneel.
informatie
- Groep 5-6, Groep 7-8
- De Lawei
- Theater

.jpg)






WE DOEN HET SAMEN
Nadrukkelijk zoeken we samenwerking met vakdocenten en collega-instellingen uit Smallingerland en Noord-Nederland. Zo worden de muziek-, dans- en theaterlessen gegeven door gedreven docenten uit de regio en trekken we graag op met professionele gezelschappen uit het noorden. Daarnaast is het mogelijk om via dit educatieprogramma projecten af te nemen bij collega-instellingen in Drachten, zoals Poppodium Iduna en Museum Dr8888. Samen met deze cultuur- en educatiespecialisten maken en presenteren wij zo een kwalitatief en flexibel aanbod voor de scholen en bouwen we aan structureel cultuuronderwijs voor ieder niveau. Het cultuureducatieprogramma is mede tot stand gekomen door samenwerking met o.a.: Poppodium Iduna, Stichting Aerosol, Elzer Educatie, Meeuw jonge theatermakers, Dance Company 058, Het Houten Huis, Duda Paiva Company, Maas theater en Dans, Hatogkroller, Muziek Compleet, De Kleine Regenboog, Muziekopleiding Opmaat, De Verkadefabriek, Museum Dr8888, Drumschool Drachten, Johannes Reijenga, Pianoles Petra Braaksma, Laura van Hal, Het Ministerie van Onverichter Zake, Keunstwurk, One Day Artist, ID Theatre Company, en vele anderen.