
Super Zooi - bovenbouw
Leer met je klas over hoe de wereld van creativiteit, kunst en duurzaamheid samen kunnen komen. In deze workshop leren kinderen hoe ze plastic afval kunnen veranderen in prachtige kunstwerken.
In de workshop Super Zooi leren kinderen hoe ze plastic afval kunnen omtoveren tot prachtige kunstwerken. Onder begeleiding van een vakdocent ontdekken ze op een speelse manier de impact van plastic afval en hoe dit hergebruikt kan worden. Kinderen gaan aan de slag met hun drie dimensionaal vermogen bij het bouwen van een toren of gebouw van plastic bekers. Deze activiteit is geïnspireerd op afvalkunstenaar Maria Koijck en haar nabootsing van het ‘DUO gebouw’ in Groningen.
Deze workshop sluit aan bij de thema’s duurzaamheid en samenwerking. Kinderen leren niet alleen over de impact van plastic afval, maar ontwikkelen ook hun creatieve en ruimtelijke vaardigheden. Voorafgaand aan de workshop wordt de klas gevraagd zelf plastic afval te verzamelen, waarmee ze later zelf aan de slag gaan.
Deze workshop sluit aan op de volgende SLO-doelen:
-
Beeldend: Kinderen leren creatief denken en verschillende technieken gebruiken bij het maken van kunstwerken van plastic afval. Ze ontdekken hoe ze hun waarnemingen, ervaringen en ideeën kunnen omzetten in visuele vormen.
-
Cultureel erfgoed: Kinderen krijgen inzicht in duurzaamheid en hergebruik raken geïnspireerd door afvalkunstenaar Maria Koijck. Ze leren de waarde van hergebruik en hoe kunst kan bijdragen aan het behoud van cultureel erfgoed.
Voor meer informatie over Maria Koijck en haar kunstwerk:
Kunstenaar Maria Koijck rebelleert tegen plastic afval | NPO Radio 1
informatie
- Groep 5-6, Groep 7-8
- Op school
- Beeldende kunst







WE DOEN HET SAMEN
Nadrukkelijk zoeken we samenwerking met vakdocenten en collega-instellingen uit Smallingerland en Noord-Nederland. Zo worden de muziek-, dans- en theaterlessen gegeven door gedreven docenten uit de regio en trekken we graag op met professionele gezelschappen uit het noorden. Daarnaast is het mogelijk om via dit educatieprogramma projecten af te nemen bij collega-instellingen in Drachten, zoals Poppodium Iduna en Museum Dr8888. Samen met deze cultuur- en educatiespecialisten maken en presenteren wij zo een kwalitatief en flexibel aanbod voor de scholen en bouwen we aan structureel cultuuronderwijs voor ieder niveau. Het cultuureducatieprogramma is mede tot stand gekomen door samenwerking met o.a.: Poppodium Iduna, Stichting Aerosol, Elzer Educatie, Meeuw jonge theatermakers, Dance Company 058, Het Houten Huis, Duda Paiva Company, Maas theater en Dans, Hatogkroller, Muziek Compleet, De Kleine Regenboog, Muziekopleiding Opmaat, De Verkadefabriek, Museum Dr8888, Drumschool Drachten, Johannes Reijenga, Pianoles Petra Braaksma, Laura van Hal, Het Ministerie van Onverichter Zake, Keunstwurk, One Day Artist, ID Theatre Company, en vele anderen.