Basisonderwijs

De Lawei werkt samen met de scholen aan een programma voor alle basisscholen in de gemeente Smallingerland. Dit in nauwe samenwerking met lokale en regionale kunstinstellingen en met financiering vanuit de gemeente. Op deze site vind je divers aanbod voor diverse groepen. Naast dit al bestaande aanbod werken we vaak op maat. Dus heb je speciale wensen?  Wil je hulp bij het aansluiten op een bestaande leerlijn? Vraag het en we gaan graag met je in gesprek.  

Per groep kies je voor één van onderstaande pakketten. De samenstelling en het aantal onderdelen bepaalt in welk pakket je zit. Vervolgens kun je per groep verschillende onderdelen kiezen uit het aanbod. We vragen een eigen bijdrage van de school. Het programma wordt verder gefinancierd door middelen die Gemeente Smallingerland daarvoor beschikbaar stelt. 

 

 

BEKIJK HIER HET AANBOD

De Pakketten

Kies een pakket voor je groep en bepaal daarna zelf de inhoud:

Pakket Basis:  
€ 9 per leerling
2 Onderdelen 
Bijvoorbeeld: voorstelling + project of rondleiding + project

Pakket Extra:
€ 10,50 per leerling
3 Onderdelen
Maximaal 1 project, ten minste één voorstelling

Pakket Compleet:  
€ 12,50 per leerling
4 Onderdelen
Maximaal 2 projecten, ten minste één voorstelling

Pakket Flex:  
kies losse onderdelen
Film: € 6 per leerling
Voorstelling: € 7,50 per leerling
Rondleiding: € 3,- per leerling
Workshop: € 5,50 per leerling
Project: € 8,- per leerling

Aanmelden

Wil je gebruik maken van het cultuureducatie-aanbod van De Lawei? Aanmelden kan door te mailen naar educatie@lawei.nl. Dat kan met een definitieve keuze, maar we helpen ook graag bij het maken van die keuze. In overleg komen we tot de beste keuze voor jouw school. Bellen mag ook op 0512-335070 (dinsdag tot en met vrijdag). Bij sommige onderdelen staat de datum vast. Andere onderdelen worden in overleg met de school gepland. Let op: Bij onderdelen met een beperkte capaciteit is de volgorde van aanmelden leidend. 
 

Planned Culture

Vanaf september 2022 werkt De Lawei met het planningssysteem 'Platform Edukaasje: Planned Culture'. Ook andere culturele instellingen in Friesland maken hier gebruik van.
Vanaf heden gaat het plannen van de culturele activiteiten via dit systeem verlopen. Alle scholen hebben een eigen account waarmee zij kunnen inloggen en het overzicht van ingekochte activiteiten en de recente planning kunnen bekijken.
Klik op de linkjes voor meer informatie over het systeem en het gebruik ervan en automatisch gegenereerde e-mails.


Bezoek voorstelling in De Lawei

Als je met je leerlingen een voorstelling in De Lawei bezoekt, gelden er een aantal richtlijnen om het bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen.
De richtlijnen kan je teruglezen door op de volgende link te klikken "Richtlijnen theaterbezoek".

 

WE DOEN HET SAMEN

Nadrukkelijk zoeken we samenwerking met vakdocenten en collega-instellingen uit Smallingerland en Noord-Nederland. Zo worden de muziek-, dans- en theaterlessen gegeven door gedreven docenten uit de regio en trekken we graag op met professionele gezelschappen uit het noorden. Daarnaast is het mogelijk om via dit educatieprogramma projecten af te nemen bij collega-instellingen in Drachten, zoals Poppodium Iduna en Museum Dr8888. Samen met deze cultuur- en educatiespecialisten maken en presenteren wij zo een kwalitatief en flexibel aanbod voor de scholen en bouwen we aan structureel cultuuronderwijs voor ieder niveau. Het cultuureducatieprogramma is mede tot stand gekomen door samenwerking met o.a.: Poppodium Iduna, Stichting Aerosol, Elzer Educatie, Meeuw jonge theatermakers, Dance Company 058, Het Houten Huis, Duda Paiva Company, Maas theater en Dans, Hatogkroller, Muziek Compleet, De Kleine Regenboog, Muziekopleiding Opmaat, De Verkadefabriek, Museum Dr8888, Drumschool Drachten, Johannes Reijenga, Pianoles Petra Braaksma, Laura van Hal, Het Ministerie van Onverichter Zake, Keunstwurk, One Day Artist, ID Theatre Company, en vele anderen.

Educatieprogramma Museum Dr8888

Het eductieprogramma van Museum Dr8888 is ook voor schooljaar 2021-2022 te boeken in samenwerking met De Lawei. Neem contact op via educatie@lawei.nl
 

Bekijk hier het hele programma

 

Kultuuredukaasje mei kwaliteit

KEK – oftewel Kultuur Edukaasje mei Kwaliteit - is een regeling die kwaliteit van cultuuronderwijs vergroot en zorgt dat het wordt geborgd in het curriculum van de school. Vanaf kalenderjaar 2019 kunnen basisscholen in Fryslân bij KEK2 een aanvraag doen voor een KEK-impuls.  Deze financiële impuls is bedoeld voor een creatief partnerschap tussen een school of scholen en een vakdocent of kunstenaar. Centraal in het traject staat een onderzoeksvraag. Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met De Lawei.

CONTACT

Méér muziek in de klas lokaal Fryslân

Op 20 september 2018 is het Meer Muziek in de Klas Lokaal Fryslân convenant getekend door het onderwijs, cultuuraanbieders,
amateurverenigingen, poppodia, gemeentes en de Provincie Fryslân. Al deze partijen hebben een handtekening gezet om samen het
muziekonderwijs in Fryslân duurzaam te verankeren. Leer meer via onderstaande knop.

MEER

  • Educatieprogramma Museum Dr8888

    Lees verder
  • KEK2 - Kultuuredukaasje mei kwaliteit

    Lees verder
  • Méér muziek in de klas lokaal Fryslân

    Lees verder

Dankzij DE WORKSHOPS VAN
DE LAWEI, Doe ik nu aan theater!

Lees mijn verhaal

Binnenkort
in de lawei...

Schouwburg De Lawei Laweiplein 1, 9203 KL Drachten - Postbus 31, 9200 AA Drachten - email