
Oom Fjodor, de kleine dierenvriend Het Filiaal theatermakers
Absurd komische show voor alle dromers, dwarsdenkers en dierenvrienden.
‘Er waren eens een vader en een moeder die een zoontje hadden. Ze noemden hem oom Fjodor, omdat hij heel serieus en zelfstandig was. Hij had op zijn vierde leren lezen en toen hij zes was kon hij al voor zichzelf soep koken. Het was gewoon een heel aardige jongen. En zijn ouders waren ook aardig. Alles zou goed geweest zijn, als zijn moeder niet zo'n hekel aan dieren had gehad…’
Zo begint het wonderlijke Oom Fjodor, de kleine dierenvriend, een absurd komisch verhaal vol praatgrage dieren, een vreselijke lastpost van een postbode en een tractor die op soep met ballen rijdt. Over vriendschap met dieren en hoe wijsheid soms niets met leeftijd te maken heeft. Een vrolijke chaos mét livemuziek, gespeeld op onder meer kaossilators, een Japanse synthesizer en een Philips Ladyshave. Voor alle dromers, dwarsdenkers en dierenvrienden.
Deze voorstelling sluit aan op de volgende SLO-leerlijnen:
-
Muziek: De livemuziek en het gebruik van verschillende muziekinstrumenten helpen kinderen hun gehoor te ontwikkelen en hun waardering voor muziek te vergroten.
-
Drama: De situaties in de voorstelling moedigen kinderen aan om hun eigen gevoelens en ideeën te verbeelden, wat hun creativiteit en expressie bevordert.
informatie
- Groep 3-4, Groep 5-6
- De Lawei
- Theater






.jpg)

WE DOEN HET SAMEN
Nadrukkelijk zoeken we samenwerking met vakdocenten en collega-instellingen uit Smallingerland en Noord-Nederland. Zo worden de muziek-, dans- en theaterlessen gegeven door gedreven docenten uit de regio en trekken we graag op met professionele gezelschappen uit het noorden. Daarnaast is het mogelijk om via dit educatieprogramma projecten af te nemen bij collega-instellingen in Drachten, zoals Poppodium Iduna en Museum Dr8888. Samen met deze cultuur- en educatiespecialisten maken en presenteren wij zo een kwalitatief en flexibel aanbod voor de scholen en bouwen we aan structureel cultuuronderwijs voor ieder niveau. Het cultuureducatieprogramma is mede tot stand gekomen door samenwerking met o.a.: Poppodium Iduna, Stichting Aerosol, Elzer Educatie, Meeuw jonge theatermakers, Dance Company 058, Het Houten Huis, Duda Paiva Company, Maas theater en Dans, Hatogkroller, Muziek Compleet, De Kleine Regenboog, Muziekopleiding Opmaat, De Verkadefabriek, Museum Dr8888, Drumschool Drachten, Johannes Reijenga, Pianoles Petra Braaksma, Laura van Hal, Het Ministerie van Onverichter Zake, Keunstwurk, One Day Artist, ID Theatre Company, en vele anderen.