
Filmeducatie: De Taal van Film - vo & mbo
Ontdek de kracht van visuele verhalen met filmeducatie. Tijdens deze filmeducatie-ervaring in De Lawei leren leerlingen niet alleen naar film te kijken, maar ook leren ze verwoorden en begrijpen wat ze hebben gezien. Onder begeleiding van een filmdocent bekijken ze verschillende korte filmfragmenten of een reguliere film en voeren ze betekenisvolle gesprekken over de film(s).
Leerlingen worden dagelijks omringd door film, maar begrijpen ze de taal van film wel? Filmeducatie helpt hen bewuster naar bewegende beelden te kijken en er zelf mee aan de slag te gaan. Dit programma kan aansluiten op een schoolthema of je kunt je laten verrassen door de nieuwste korte films. Door middel van filmeducatie krijgen leerlingen de kans om hun creativiteit en analytische vaardigheden te uiten en ontwikkelen, wat bijdraagt aan hun persoonlijke groei en culturele bewustzijn.
Extra tip: Wist je dat je gratis Film-maak-sets kunt lenen bij De Lawei? Hiermee kunnen leerlingen zelf aan de slag met filmeducatie. Een Film-maak-set is een rolkoffer met maximaal 12 iPads met daarop de beste apps om samen met leerlingen een adembenemende animatie, hartverscheurend drama of intrigerende documentaire te maken. Wil je hier gebruik van maken? Stuur een bericht met de periode waarin je ze wilt gebruiken naar educatie@lawei.nl.
Meer weten over filmeducatie en hoe je het kunt inzetten in de klas? Neem een kijkje op de website van Filmhub Noord: Filmhub Noord - Knooppunt voor filmeducatie Drenthe, Friesland en Groningen.
informatie
- PRO, VSO, VMBO, HAVO, VWO, MBO
- De Lawei
- Film
.jpg)







WE DOEN HET SAMEN
Nadrukkelijk zoeken we samenwerking met vakdocenten en collega-instellingen uit Smallingerland en Noord-Nederland. Zo worden de muziek-, dans- en theaterlessen gegeven door gedreven docenten uit de regio en trekken we graag op met professionele gezelschappen uit het noorden. Daarnaast is het mogelijk om via dit educatieprogramma projecten af te nemen bij collega-instellingen in Drachten, zoals Poppodium Iduna en Museum Dr8888. Samen met deze cultuur- en educatiespecialisten maken en presenteren wij zo een kwalitatief en flexibel aanbod voor de scholen en bouwen we aan structureel cultuuronderwijs voor ieder niveau. Het cultuureducatieprogramma is mede tot stand gekomen door samenwerking met o.a.: Poppodium Iduna, Stichting Aerosol, Elzer Educatie, Meeuw jonge theatermakers, Dance Company 058, Het Houten Huis, Duda Paiva Company, Maas theater en Dans, Hatogkroller, Muziek Compleet, De Kleine Regenboog, Muziekopleiding Opmaat, De Verkadefabriek, Museum Dr8888, Drumschool Drachten, Johannes Reijenga, Pianoles Petra Braaksma, Laura van Hal, Het Ministerie van Onverichter Zake, Keunstwurk, One Day Artist, ID Theatre Company, en vele anderen.